Behandla acne med dermapen

Behandla acne med dermapen

Låt inte acne fördärva livet och få dig att skämmas för den underbara person du är. Acne är en vanlig hudåkomma och kan drabba både unga och vuxna. Men det finns behandlingsmetoder som tar bort eller reducerar acnen avsevärt.

För att behandla acne med dermapen ska acnen helst vara en aning ”lågmäld” och inte vara så utbruten att det istället ger motsatt effekt. Bäst resultat får du om din acne är borta men bara ärren består. Det kan vara svårt att vänta med fullt med finnar i ansiktet eller på kroppen, men skam den som ger sig. Dermapen tar även bort stora porer.

kvinna inför hudbehandlingSå gör du

För det första bör du veta vad dermapen är för något. Det fungerar ungefär som microneedling som är ett instrument med små, små nålar som rullas på huden och bildar ny hud. Men en dermapen kommer åt på mindre områden och kan göra en tätare behandling så att säga, där ett annat instrument inte kommer åt på samma sätt.

Dermapen ser ut som en slags penna vars topp innehåller skarpa, små och steriliserade nålar som trycks in i huden många gånger. Nålarnas längd varierar och beror på hur tjock huden är på det behandlade stället. Man ska till exempel aldrig ta samma längd i ansiktet som på rygg eller höfter eftersom det kan åstadkomma skador istället för en läkningsprocess.

En behandling tar ca en halvtimme beroende på hur stort området är och för ett helt ansikte får du räkna med en halvtimme. Du kan också behöva göra små pauser den första gången eftersom det kan kännas rejält i huden. Du kan dock be om bedövningskräm som underlättar.

Hyaluronsyra efter eller inte?

När du gör dermapen i ansiktet mot acne bör den värsta acnen ha lagt sig, eftersom bakterierna från finnarna annars kan sprida sig till fler ställen och orsaka mer acne. Du bör också vara försiktig med att lägga in hyaluronsyra om du har aktiv acne precis efter en behandling. Hyaluronsyra kan istället funka bra för den som vill reducera rynkor då dermapen skapar mikrokanaler som lättare tar emot syran. Lyssna på din behandlar vad som gäller i just ditt fall.