Effektivisera din skönhetsvardag

Något vi alla gör varje dag innan skola eller jobb, är att göra oss iordning – vilket kan ta mer tid för vissa och mindre tid för andra. Att lägga mer tid på sig själv på morgonen gör för många att de känner sig fräschare och får ett starkare självförtroende under dagen. Här kommer några tips, som du kanske inte visste om, och som kan vässa rutinen. 

En bra hudvårdsrutin är nyckeln till att din hy håller sig ung längre. Ansiktstvätt, ansiktsvatten, återfuktning, serum och oljor kan vara en djungel för många. Vad ska användas när? Hur många gånger om dagen eller i veckan ska det användas? Svaret är individuellt. Alla behöver inte alla typer av alla produkter utan det som är viktigt är att hitta det som passar för dig. När du hittat en hudvårdsserie som passar dig är det enklare att sköta den snabbare. 

Ett hett tips är att sköta ansiktstvätten och ansiktsmasken i duschen, det ger även en lyxig spakänsla.

Smink 

En vardaglig sminkning får många att känna sig fräschare och piggare under dagen. Att ha en inövad sminkrutin gör att du bockar av detta steg snabbt på morgonen. Om du vill ha en naturlig look finns det många steg du kan förbereda för att slippa den långa sminkrutinen. 

  • Genom att ha en bra hudvårdsrutin som ger din hy ett lyster behöver du inte alltid ta på foundation för att täcka ojämnheter. 
  • Känner du för ett naturligare resultat kan du använda dig av en BB-creme eller mineralfoundation som går att bygga upp. 
  • För att slippa exempelvis mascara kan du färga dina ögonfransar. Visste du att i toppen av fransarna är hårstråt ofta genomskinligt? Om du färgar dem ser dem därför längre ut. Böj till dem snabbt på morgonen så har du en flirtig och fräsch look på bara några sekunder. Du kan även göra fransförlängning eller andra behandlingar för dina fransar för att få ett extra lyft!

Kläder 

Finner du dig ofta framför spegeln varje morgon med en osäker blick kopplad till vad det är du tagit på dig? På morgonen när du är lite trött kan det vara svårt att fatta ett beslut om vad som ska sitta bekvämt och se bra ut under hela dagen. Beroende på årstid kan det också vara svårt att klä sig efter väder. På morgonen kan det vara kallt och mitt på dagen kan det vara varmt. Något som kan vara bra är att göra en garderobsrensning, så att det du har i garderoben enbart är saker du trivs i. Det minimerar risken för plagg som inte sitter bra, som i sin tur resulterar i ett byte av kläder. Att ha bättre koll på vad du har i garderoben gynnar även ett mer hållbart tankesätt kring inköp. Om du är osäker på om din outfit kommer klara dagens väderlek kan du klä dig i många lager för att kunna skala av och klä på.