Därför ska du ta hand om fötterna

Därför ska du ta hand om fötterna

Fötterna får utstå mycket under en livstid. Många tänker inte på att det är viktigt att ta hand om fötterna för att de ska må bra. Genom regelbunden omvårdnad minskar du risken för sprickor, förhårdnader och andra problem.

För varje steg som du tar belastar du din fot med dubbla din kroppsvikt. Med tanke på det är fötterna värda bra att tas hand om på bästa sätt. Om du vårdar dina fötter förebyggande minskar du risken för att drabbas av sprickor och förhårdnader på fötterna. När du ska vårda dina fötter är det viktigt att du använder bra produkter. På biophplus.com kan du hitta produkter som effektivt behandlar bland annat torra fötter och hälsprickor. Produkterna bygger på att försöka få fötterna att reparera sig själva.

“Men med åldern tappar bindväven, som håller upp fotvalvet, spänst och fotvalven sjunker ner.” Läs mer här

Mjuka upp fötterna i ett fotbad

När du ska vårda dina fötter är det bra att starta med ett härligt fotbad som mjukar upp fötterna. Att bada fötterna minst 20 minuter är att föredra. Sedan kan du peela fötterna. Nästa steg är att torka fötterna och fila bort förhårdnader som finns på fötterna. Om naglarna behöver klippas kan du göra det samtidigt. Att ge foten en omsorgsfull massage med en bra fotkräm som mjukar upp kommer att göra susen för fötterna. Om du gillar nagellack kan du alltid avsluta fotbehandlingen med att lacka naglarna. När du regelbundet vårdar dina fötter minskar du risken att drabbas av fotrelaterade problem. Om du har ont i fötterna kan det vara bra att se över dina skor och eventuellt skaffa bra inlägg.