Så väljer du rätt injektionsbehandlare

Så väljer du rätt injektionsbehandlare

När du ska göra fillers är det viktigt att du är trygg med att personalen där har rätt kompetens. En klinik måste ha legitimerad personal för att lagligt få utföra olika behandlingar som fillers. Välj med fördel en behandlare med lång erfarenhet.

Om du vill göra en fillersbehandling är valet av behandlare viktigt. Sedan 1 juli 2021 är den endast läkare och tandläkare med spetskompetens som får utföra skönhetsoperationer enligt lag. Trådlyft och injektionsbehandlingar med fillers och botox får även ges av sjuksköterskor. Om du vill göra fillers i trygga och erfarna händer ska du kolla in droest.se som drivs av Dr Martin Öst som är medicine Doktor och specialistläkare i allmänmedicin samt anestesi och intensivvård. Du kan boka en tid för konsultation om du är intresserad av att göra fillers där. Den stora fördelen med att göra fillers på den kliniken är just Martin Öst långa erfarenhet och specialistkunskaper samt hans kompetenta team.

Behandlaren ska vara legitimerad

Även om en behandlare ska vara legitimerad enligt lagen är det bra att kolla upp att det faktiskt stämmer. Det är betydelsefullt att du känner förtroende för den som ska göra fillers på dig. Därför är det klokt att boka en tid för konsultation. Att ha en ordentlig konsultation inför din första behandling är bra för att få all tänkbar information som du behöver. Var medveten om vilka risker som finns med behandlingen för att kunna göra ett medvetet val. Fråga efter vilka produkter som används på kliniken. Du kan alltid be att få se produktförpackningen när du ska behandlas för att vara på den säkra sidan att kvalitetsprodukter används.

Diskutera dina önskemål med behandlaren

Under en konsultation kan du kan diskutera dina önskemål med behandlaren och få veta hur behandlingen ska gå till. Du kan även läsa recensioner och titta på bilder från den behandlare som du fundera på att välja. När du kolla om behandlaren har en legitimation kan du samtidigt kolla att företaget i fråga har en patientförsäkring. Den ger möjlighet att ge patienter ersättning om skador mot förmodan skulle uppkomma. Injektionsbehandlingar har blivit populära och det finns många kändisar som använder fillers.