Veganska skönhetsprodukter ökar i popularitet

Den veganska livsstilen har det senaste åren växt sig allt större. Även veganska skönhetsprodukter är i en uppåtgående trend. Att allt fler blir veganer i badrummet grundar sig i att fler värnar om djuren och naturen.

Beautiful,Young,Woman,With,Clean,Fresh,Skin,.,Facial,TreatmentEfterfrågan på vegansk skönhet har de senaste åren ökat mycket. En vegansk skönhetsprodukt innehåller inga ingredienser som kommer från djur eller har blivit testad på djur. Till exempel är veganska läppbalsam från Hurraw bra produkter som är gjorda av råvaror från rättvisehandel. Ett icke-veganskt läppbalsam kan exempelvis vara testat på djur eller innehålla alla möjliga animaliska ingredienser som lanolin som är fett från fårull, snigelslem, yoghurt, mjölk, honung och bivax. För att en varumärke ska få kallas veganskt får det inte förekomma några ingredienser inom bolaget som är testad på djur eller innehåller några animaliska ingredienser. Veganska skönhetsprodukter ska inte likställas med naturliga produkter där ingredienserna är helt naturliga eftersom det i veganska produkter förekommer både naturligt och syntetiskt innehåll.

Varför har det blivit en stor trend?

Varför veganska skönhetsprodukter har blivit populära är förmodligen för allt fler vill värna om djur och natur. De senaste åren har det handlat mycket om miljön och om att veganism är positivt för miljön. Det finns till exempel ett rekordstort intresse för vegetarisk och vegansk mat. Sedan har många upptäckt att produkter som är veganska inte är sämre utan har samma kvalité som precis vilken annan skönhetsprodukt på marknaden.

Märkning på veganska produkter

Vill du använda veganska produkter och vara säker på att det är det ska du leta efter olika märkningar som The Leaping Bunny, The Beauty Bunny, Beauty Without Bunnies, Vegan Society och Cruelty Free. Det är bra att veta att icke-veganska produkter kan märkas med Cruelty Free eftersom det är en märkning som visar att djur inte blivit utsatta för djurförsök. Det finns också olika produkter på marknaden som är veganska men som inte säljs under vegansk flagg. Men då måste du läsa innehållsförteckningen för att försäkra dig om att de är veganska ingredienser. En sak som är bra att veta är att Kina har en lag som säger att alla produkter som inte är gjorda eller förpackade i landet måste ha testats på djur för att få säljas i Kina. Det innebär att företag som säljer till Kina har gjort djurförsök med sina produkter/ingredienser.