Må bättre med eget hemmaspa

Att vara på spa och ge sig själv chansen att slappna av är en lyx i tillvaron som många njuter av. Ett varmt bad och en stund i bastun kan göra underverk för en trött kropp och ett utmattat sinne.

Kurorter och särskilda platser för avslappning och bad har genom tiderna varit ett självklart val för den som behöver en energiboost eller vill behandla någon medicinsk åkomma. I dag handlar spabesök mer om att få tid till den viktiga avslappningen i det annars så stressiga samhället. Forskning visar att det inte krävs kemiska mediciner för att minska stress, till exempel har doften av natur en positiv effekt, likaså ett varmt bad.

Hemmaspa alltid öppet

Tyvärr är det ofta dyrt att åka på spa där olika bassänger, bubbelpooler, bastuvarianter och duschar finns. Under vissa perioder är det dessutom väldigt populärt att åka på spa, vilket resulterar i överfulla anläggningar där det är svårt att slappna av bland allt folk. Att istället kunna sjunka ner i ett lyxigt spabad i det egna hemmet är då ett alternativ som är lika bra, om inte bättre, än att åka iväg till en anläggning. Det finns många olika spabad att välja på på marknaden, bland annat Viskan spa som har många olika varianter att välja mellan. I ett hemmaspa behöver man aldrig vänta på att bubbelbadet ska bli ledigt, det står tillgängligt närhelst det behövs. Efter en stressig dag på jobbet kostar det ingenting att checka in på ett alldeles eget hemmaspa.

Positiva effekter

Just bad bidrar till flera positiva effekter för både kropp och själ, särskilt under vinterhalvåret när kylan är som värst. Att sjunka ner i ett varmt bad kan göra underverk för onda muskler, torr hud och dåligt humör. Lagom varmt vatten och badoljor återfuktar nämligen huden och hjälper kroppen att öka blodcirkulationen. Listan över badandets hälsofördelar kan göras lång.