Upptäck den nya trenden modest fashion

Upptäck den nya trenden modest fashion

Alltfler kvinnor har börjat tröttna på urringade klänningar, korta kjolar och tighta toppar som visar magen. Vissa föredrar mer blygsamma kläder av religiösa skäl medan andra har en feministisk värdegrund. Allt pekar på att modest fashion är en trend som kommit för att stanna, och den ökade onlinehandeln verkar ha givit det påklädda modet en extra skjuts de senaste åren.

Modest fashion, eller modest dressing som det ibland kallas, är en klädstil som inte visar så mycket hud. Det är inte så längesedan som det blygsamma modet ansågs mossigt och förlegat, men i mitten av förra decenniet hände någonting. Det muslimska modet gjorde intåg även i de västerländska medierna, varpå många västerlänningar fastnade för alla snygga klädesplagg som ofta kombinerades med en lång sjal eller en trendig hijab. Är du en av alla dem som fascineras av modest fashion så kan du med fördel googla på det, och läs mer här om du är sugen på att testa olika typer av klädsamma huvudbonader.

”I Sverige började Modest Fashion märkas alltmer runt 2015, då designern Iman Aldebe slog igenom i den muslimska modevärlden.”

Inte bara för religiösa

I Sverige började Modest Fashion märkas alltmer runt 2015, då designern Iman Aldebe slog igenom i den muslimska modevärlden. Hon berättade för SVT Nyheter att hennes kläder sålt som bäst i Dubai och Paris, men att det ”gått lite trögare i Sverige”. Det muslimska modet fick dock alltmer uppmärksamhet i vårt land, och i och med den ökade internethandeln som Covid-19 förde med sig upptäckte alltfler svenskar hur lätt det var att få tag på mode som inspirerats av islam, judendomen och kristendomen. Modest fashion blev snabbt en omtyckt trend bland alltifrån feminister till modemedvetna influencers på jakt efter något nytt och fräscht, och det är mer än troligt att klädstilen snart kommer att synas på var och varannan svensk.