Träna med djur

För många är träning en livsstil och för andra kan det vara pest och pina att få in träning i vardagen. Det finns kanske inte tid, det kanske inte finns motivation. Om du har ett husdjur kan det vara enklare att komma ut och iväg på den där promenaden eller aktiviteten. Du kanske till och med har häst och behöver aktivera den några gånger i veckan. 

Träna med hund 

Om du har en hund hemma behöver den komma ut på promenad varje dag, vilket kan bli lite enformigt. Något som kan vara kul att variera med är att få in dina egna träningspass tillsammans med dina djur. På promenaderna med hunden kan ni tillsammans få upp ett flås genom att göra om promenaden till en löptur. Hundar behöver också sysselsättas med olika aktiviteter beroende på ras, till exempel spårning eller agility.

Träna med häst

Att rida kan vara ett fyspass i sig. Det kräver mycket av dig och hästen när du rider, och det ger styrketräning för hela kroppen. Skulle det vara så att du inte vill träna just styrka kan du alltid motionera hästen genom en promenad. Ökar du farten under promenaden får du möjligtvis upp lite flås och detta kan vara en bra aktivitet på en vilodag.