Håll poolen fräsch i sommar

Håll poolen fräsch i sommar

En pool i all ära men om du inte håller den ren så kan smuts och bakterier ansamla sig och orsaka skada på både dig och poolen. Att bada i en pool med bakterier, alger och Gud vet vad kan ge dig utslag eller kliande hud och hårbotten, kanske till och med orsaka små sår. Med en poolrobot har du lösningen till en renare pool.

Vänta inte för länge in i sommaren – håll poolen ren med poolrobot och kryp ner i fräscht vatten och en ren pool utan snusk på väggarna och poolbottnen. En poolrobot är dessutom en billigare lösning än att anlita någon som kommer hem och rengör poolen med jämna mellanrum.

Vad gör en poolrobot?

Du vet säkert hur en automatisk dammsugare ser ut. En poolrobot som för övrigt är så populära att de är målen för vissa inbrottstjuvar, fyller ungefär samma funktion genom att suga upp smuts och flytande småmaterial som ligger och guppar i badvattnet. Roboten har egna inbyggda motorer och ett filter som rengör och samlar upp skräp i behållaren för att sedan lämna polen skinande ren. Den är perfekt innan du ska fylla poolen på försommaren och bra när du ska göra en grovrengöring lagom till hösten när poolen ska tömmas. Under tiden kan den också städa och rengöra poolen, oavsett vilken typ av pool du har.

Slipp håvar och negativt tryck på systemet

När du har en poolrobot slipper du håva in allt smuts som flyter omkring. En poolrobot minskar också trycket på poolens övriga rengöringssystem och gör det enklare för det att arbeta utan att krascha. Vissa använder en pooldammsugare men då måste du själv springa omkring för att suga upp smuts, viss smuts kanske du inte ens ser av vattnets blanka strålar och reflekteringar. Satsa på den bästa poolroboten som inte missar ett enda ”dammkorn”. Det finns flera bäst-i-tester att läsa om samt olika omdömen på nätet. På Garden Store hittar du de bästa modellerna.