Shoppa smart, hållbart & billigt

Vid olika tidpunkter på året blir det rea i alla butiker. Sommarrea, mellandagsrea och Black Friday. Butiker säljer mer än någonsin och massproduktionen av kläder ökar. Med tanke på hur massproduktion påverkar vår miljö är det något vi vill hålla nere och därför är det bra om ett köp är väl genomtänkt

Att handla kläder i hållbara material är ett plus. Många butiker har börjat med att göra kollektioner i återvunna material för att inte behöva ta fram mer material än nödvändigt. En del butiker har även material som är ekologiska för att vara så snälla mot miljön som möjligt. Genom att handla kläder med bättre kvalitet ser du till att de håller längre, och detta minskar inköpen liksom är mera miljövänligt. 

Om du vill vara extra miljövänlig kan du ta dig till en second hand-affär. I en butik som säljer begagnade kläder kan du hitta gamla godingar men även moderniteter. Fördelen är att det förmodligen inte är många som har likadana plagg som du, och det finns många möjligheter att hitta schyssta märken till schyssta priser! Det är helt bara plus i kanten att handla second hand.